Je bent zo
Mooi
Anders
Dan ik
 
Natuurlijk
Niet meer of
Minder
Maar
 
Zo mooi
Anders
 
Ik zou je
Nooit
 
Anders dan
Anders willen
 

(Hans Andreus)

WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn Martijn (52) en Iris (49) en wij wonen samen met onze biologische zoons van 13 en 15, onze  gezinshuis- kinderen én onze  Franse bulldog Sjors, kat Mosh, en kat Erik in Arnhem.  In oktober 2022 hebben we  onze boxerpup Willem mogen verwelkomen, nadat we van onze liefste boxer Jannes afscheid moesten nemen.

Wij komen oorspronkelijk uit het bedrijfsleven, maar hebben een aantal jaar geleden met hoofd, hart en ziel gekozen voor ons gezinshuis. 
 Wij wijken graag af van de begaande paden als dat een beter resultaat oplevert voor de kinderen in ons gezinshuis. We gaan door, tot we daar zijn, waar we zijn willen.

Martijn is de verstrooide grappenmaker en een levensgenieter. 
Hij staat altijd naast het kind en gaat voor ze door het vuur.  Martijn biedt luchtigheid en plezier maar kan ook goed een spiegel voorhouden. Hij is ijzersterk in de-escaleren en maakt zich niet zo snel druk.
. Hij kan heerlijk met de kinderen lachen en de meest onzinnige grappen uithalen.
Lekker ontspannen op de bank liggen, filmpje kijken en ondertussen een grap bedenken die hij met de kinderen bij iemand kan uithalen typeert hem. Met humor en veel geduld krijgt hij bijna ieder kind weer in de samenwerking. Heb je iets lekkers in huis voor jezelf? Ze je naam er op, want hij is een alles-eter :-)
Zijn motto is dan ook: blijf altijd een kind, vooral als je al volwassen bent.

Iris  is super in structuur bieden binnen het gezinshuis. Samen met de kinderen bedenkt ze de beste plannen om lastige dingen of onmogelijkheden aan te pakken én hoe ruimte te geven aan wat je voelt of denkt. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet.  Iris is in staat om de kinderen dat ene zetje te geven waardoor ze hun angst durven te overwinnen. Ze vindt het belangrijk om samen 1 "front" te vormen,  in ons gezinshuis doen we het samen en steunen we elkaar door dik en dun: we zijn niet gelijk maar wel altijd gelijkwaardig. 
Naast echt contact maken en een hoop gezelligheid laten zien, is duidelijkheid en betrouwbaarheid bieden haar geheime troef. Net als zorgen voor gezonde voeding en beweging, want daar creëer je een extra buffer mee. Iris sport dagelijks en als je wil sport je lekker mee. Ze draait er niet om heen,  maar pakt door.
Altijd samen en op het tempo van het kind.
Haar motto : Everything you' have ever wanted is on the other side of fear.  (Neil Walsh.)

Wij creëren creatieve oplossingen vanuit de trauma sensitieve methodiek.
We vinden de ouders, familie en vrienden van elke kind ontzettend belangrijk.
Wij vinden niet snel iets gek, elk taboe is bespreekbaar en samen kijken we dan naar oorzaak-gevolg voor alle betrokkenen. Wij hebben een gezonde levensstijl  en besteden daar de nodige aandacht aan.  Behalve op vrijdag- en zaterdagavond, dat is in ons gezinshuis de  "feestavond" dan eten we lekkere hapjes, chips en drinken we  frisdrank.
Samen  koken, lekker eten en gezellig met elkaar kletsen doen we ook graag, evenals naar het theater gaan, op reis gaan,  muziek luisteren, lezen, natuur en musea bezoek.  We proberen altijd te snappen waarom iemand iets anders denkt dan wij. Natuurlijk zijn wij ook gewoon lief, boos, aardig, maken we fouten, zijn we verwonderd,  jaloers, gezellig, verdrietig, duidelijk, bang, eerlijk, lui, sportief, open, gesloten, consequent, flexibel, vrolijk, geïnteresseerd, chagrijnig, tevreden,  druk en kalm.
We nodigen je vooral van harte uit om ons te bevragen over alles wat je weten wilt!

Waar de naam "Gezinshuis Bloem" vandaan komt? 
Bloemen groeien, bloeien en voorzien in voedsel.  Zelfs op het kleinste stukje grond,  tussen het puin, kan een bloempje groeien. Bloemen  zijn er in allerlei  kleuren, soorten en maten. Juist die diversiteit zorgt ervoor dat er een mooi en kleurrijk boeket ontstaat. Maar het belangrijkste is; we worden er  altijd weer vrolijk van!Met humor en veel geduld krijgt hij menig kind weer in de samenwerking!